Alla inlägg under mars 2009

Av Fia - 8 mars 2009 23:29

Har precis borstat tänderna och tänkte lägga mig nu. Tog ett blodprov, 4,9..Blir sååå trött på den här sjukdomen ibland!! Kanske inte låter jobbigt men precis när man ska lägga sig jag då måste man äta/dricka nånting! Har bananer hemma men ville inte äta en dvs. orkar inte borsta tänderna igen så det blev en festis hallon med 30% mindre socker jag drack. Tänkte först strunta i att ta nåt för att få upp bs men det är rätt kört att göra så för jag kan inte somna om bs börjar ligga lågt + att det är rätt dumt att lägga sig med lågt bs för då kommer jag antagligen att vakna med högt bs imorgon när kroppen själv har fixat med att ge extra glukon eller hur det nu är det fungerar;) Någon som kanske är bättre än mig på att förklara detta? :p

God natt!

Av Fia - 8 mars 2009 19:54

Har nyss kommit hem från Malmö. På tåget hem låg jag på 17,0, högsta värdet jag haft på väldigt länge nu tror jag. Berodde på att jag satt och åt smågodis på tåget och tog för lite insulin. Det är så lätt att man bara ska ta lite och vipps så har man ätit en hel del utan att tänka på att ta mer insulin..

Imorse åt vi god hotell frukost igen. Tog 10e idag men åt lite mer än igår. Det blev sktibra bs efteråt! Något på 5 var det iaf!! Åt bla 3 frallor, 2 små crossianter, en liten munk, 2 tallrikar med yogurt med olika bär, te, multivitamin juice. Herregud vad man äter när det finns så mycket att ta, går ju liksom inte att bara välja två grejer att äta :p

Men nu är det skönt att vara hemma igen. Få äta sin vanliga gröt på mornarna och veta hur bs kommer att ligga på ett ungefär.



Av Fia - 7 mars 2009 21:30

Idag samlades vi på torget innan Stoppa matchen demostrationen. Kände att jag började ligga lågt så där äckligt när synen börjar försvinna. Jag som trodde att jag tagit alldeles för lite insulin till frukosten men icke.. Så jag gick in på Pressbyrån och köpte varm choklad & en vanilj bulle. Sen så gick vi från Stortorget till Baltiska hallen. Under demostrationen känner jag igen att jag ligger lågt,suck..Hittade två druvsocker i min jacka men känner att jag behöver mer att äta. Kopplar ur pumpen. Hittar en en annan diabtiker från Gbg som gick i demostrationen så jag fick några druvsocker av henne:o) Hon hade också känning så hennes syster hade stuckit iväg för att handla nåt mer åt henne att äta. Ett litet tag senare så knackar en tjej på min axel och frågar om jag också hade lågt blodsocker, då är det hennes syster som kom och gav mig en kexchoklad! Så snällt!!

Demostrationen tog över en timme att gå och jag bar en fana hela tiden så jag har sån träningsvärk i armarna nu, känns som jag vart på ett ordentligt träningspass! Tyvärr så förstörde afa idioterna en hel del när vi kom fram till Baltiska hallen. Synd att dom inte fattar att det var en fredlig demostration och förstör för alla andra! Blir så förbannad på dom! Tjaffsade lite med dom när de kommer och försökte gömma sig bland oss fredliga demostranter och byta kläder mm, jävla idioter.

Ikväll har vi varit ut på en indisk restaurang och ätit. Det var gott men lite för starkt för mig men beställde in lite extra nån slags kall sås så då blev det gott! Nu ligger mitt bs på 7,1 efteråt! Skitbra bs värde ju!

Av Fia - 7 mars 2009 10:21

Har precis ätit hotellfrukost! Smarrigt värre! Man kunde beställa bla havregrynsgröt men det gjorde jag inte så klart. Jag åt: en skål med fruktyohurt och hade i massa färska bär, russin, bland musli, papaya mm. Sen åt jag mjukt bröd med ost och färskost. En crossiant, en liknande crossiant med nån fyllning, en liten choklad muffins,jordnötssmör till bröd, apelsinklyftor, melon, te, multivitaminjuice..tror jag fick med allt :p

Till detta tog jag 12 och jag tror det är alldeles för lite men ska strax iväg på demostrstionen och vill inte ligga lågt då.

Ha en bra dag!

Av Fia - 6 mars 2009 18:55

Har precis kommi till hotellet! Det är jättefint! Vi ska strax gå ut och äta här i Malmö. Ligger lite lågt. Åt lite mycket på tåget dvs: en västkust baguett(vitt bröd), en M&M påse och en kanelbulle men jag fick in bra doser så jag låg som mest på 7,4!

Ha en bra kväll!


Av Fia - 6 mars 2009 06:02

10,6 i bs, lite högt men ändå ok ;) Fatta att jag tycker att det är lite högt! Att man efter alla dessa år med diabetes först nu tycker det är lite högt..det har tagit ca 25 år för mig att inse det,haha..

Har precis ätit min tradionella frukost med gröt, är lite tråkigt att äta det varje morgon men mitt bs ligger så perfekt efter det så då är det bara att fortsätta att äta det. Men som sagt imorgon bitti då jäklar blir det ingen gröt :p Hottellfrukost, here I come! ;)

Av Fia - 5 mars 2009 20:42

Sitter och tänker på hotell frukosten vi kommer att äta i helgen :p Har nyss vart in och kollat på vilken tid frukosten är framdukad på vårt hotell,haha..

Fan vad gott det är med det! Fast jag får typ ta 12-14e istället för 2-3e när jag har bott på hotell,haha..Finns ju så himla mycket gott av allt! Så jag lär väl lägga på mig 1 kg men det är det helt klart värt ;)


Av Fia - 5 mars 2009 17:06

Nu har jag sovit i nån timme, varit och handlat och håller på att tvättar. Vi ska åka till Malmö över helgen så jag ville ha grejer fixade innan.

Först ska jag jobba hela dagen imorgon och åker sen direkt till centralen för att ta tåget. Ska bli skönt att åka iväg på en liten weekend till en annan stad. Om vi hinner så tar vi en liten tur över till Köpenhamn också. Men det viktigaste är på lördag då det är demostration mot Israel! Det kommer nog att bli hur mycket folk som helst! Hoppas bara inte att massa idioter kommer att förstöra demostrationen med att tax kasta sten men läste att de har plockat bort alla gatustenar i närheten av Baltiska hallen men man vet ju aldrig vad folk tyvärr tar med sig själva för att förstöra. Så det jag vill komma till är att jag är emot såna som förstör för oss andra som går en fredlig demostration!


http://stoppamatchen.wordpress.com/

Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards