Alla inlägg under januari 2009

Av Fia - 13 januari 2009 10:34

Har gjort en ny omröstning som har med mitt förra inlägg att göra.

Den förra så var användare av insulinpennor överlägsen med ca 60% mot pumpanvändare ca 30%. (tredje alt. var: vad är penna/pump).

Av Fia - 13 januari 2009 10:01

Igår blev det ett par glas vin. Men det värsta var nog att jag nästan vräkte i mig en hel 200g jordnötsrings påse..

Det är så här att jag har haft problem med maten sen jag var rätt liten. Ett tag vägde jag för lite så min diab.läkare sa åt mina föräldrar att ge mig jordnötter varje dag så jag skulle få i mig rätt fett och även kanske gå upp i vikt.

Jag har haft en snedvriden bild av min kropp, tyckt jag vart tjock och fet.

Jag har vräkt i mig mat i perioder, ibland satt fingrarna i halsen så skiten har kommit upp igen. Detta har jag levt med i många år, fram & tillbaka.

Har gått hos psykologer, kuratorer, pratat med mina diab.läkare/ssk men ingen har kunnat hjälpt mig.

När jag mått dåligt så har maten funnits där för mig, bara vräkt i mig en massa skit och sen ibland spytt upp det för att slippa all ångest.

Det är ett sånt sjukt samhälle vi lever i med trådsmala modeller till förebilder. När jag var yngre så såg jag upp till dessa trådsmala modeller, ville se ut som dem men jag var redan smal.

Sen kom tonåren och jag la på mig rätt mycket men samtidigt så kom jag in i en period då jag fullständigt struntade i min vikt. Men fick sen panik och började banta och träna som en galning, mitt bmi kom ner på 18,7.

För nån sommar sen så kom min syster på mig efter vi hade vart på en restaurang. Jag tyckte maten jag ätit var så fet så jag gick in på toaletten och spydde upp det. Efter mig gick min syster på toaletten och jag hade spolat efter mig men det var nån matrest kvar i toaletten så min syster blev halvt hysterisk. Men det var skönt på ett konstigt sätt att någon hade upptäckt mig. Hon började tjata en massa om att söka hjälp, hur ofta gjorde jag så här mm, jag hatade det men samtidigt så insåg jag att det jag höll på med var fel.

I våras fick jag nog. Hade haft en dålig period då jag vräkte i mig mat men dock inte spydde, orkade inge mer. Ringde och beställde tid till kbt. Detta är nog bland det bästa jag gjort. Jag har lärt mig äta lugnare, lärt mig att tallriken inte behöver vara renskrapad, att inte äta/vräka i mig när jag mår dåligt mm.

Men som igår så fick jag ett bakslag när jag åt jordnötsringarna men samtidigt sa jag åt gubben min att gömma/slänga resten av påsen och det är ett stort framsteg för mig!Jag kunde ju ha vräkt i mig det sista men gjorde ett val där!

Vet flera diabetiker som har haft/har någon slags ätstörning, det verkar tyvärr rätt vanligt...Kommentera gärna om ni är i liknande situation eller har varit det. Känns skönt att veta att man inte är ensam.

Kram på er!

Av Fia - 12 januari 2009 18:17

Nu har det kommit ut ytterliggare två avsnitt av desperate housewife som jag ska se nu. Älskar verkligen den serien!! Hoppas den aldrig slutar!

Ska ta mig ett glas vin till, kan det bli bättre?

Ett litet vintips, ett halvt glas vitt med resten sprite zero, det är jätte gott, jag lovar! Jag gillar vita söta viner som Guntrum, Blue Nun, mitt bs ligger stabilt av vitt vin.

Annars har jag brottats med en känning under em nu. Vi köpte thaimat idag & jag tog den vanliga dosen men jag åt inte så mycket därav denna långa känning som känns som den aldrig ska ta slut. Mitt bs är nu uppe på 4,9 iaf men har tagit det lugnt och bara ätit en banan och 2 rostade mackor.

Nu ska jag kika på desperate housewife!

Av Fia - 12 januari 2009 12:47

Vaknade med ett värde på 14 :( Ont i huvudet, slut i kroppen,lite feber, känner inte för nåt idag.

Har ju jobbat 2 dagar på sträck och jag blir helt slut. Det är helt sjukt att jag inte klarar mer..

Jag vill bli frisk nu! Förut kunde jag jobba mer än heltid! Det var inga som helst problem! Jag som gillar att jobba mycket, att det händer någonting hela tiden. Nu sitter jag mest hemma för jag orkar inte så mycket men det går i perioder, det värsta är väl att det tär psykiskt på en.

Tänk er själva att från att varit frisk (ok jag har diabetes men känner mig rätt frisk ändå) kunnat jobba heltid, gått på spinning, core ja tränat en del till att inte orka nånting..man blir rätt deppad, jag saknar mitt gamla liv!!

Den här lungsjukdomen går i skov så nu är jag väl inne i ett sånt igen :(

Ska till min lungläkare på torsdag, får se vad alla prover och röntgen visar då..

Kanske inte det mest positiva inlägget men måste få skriva av mig..

Av Fia - 11 januari 2009 19:26

Idag har bs inte vart så bra eller det är väl som vanligt..

Har jobbat idag, jag blir så stressad ibland på mitt jobb, både mitt bs och min andra sjukdom visar sig då genom hoppande bs,huvudvärk och feber :(

MIna bs värden idag:

Innan frukost: 10,0

Innan lunch: 4,6

Efter lunch: 17,0

Innan middag: 10.3

Efter middag: 2,3

Jag blir så trött på allt, varför kan man inte bara få känna sig frisk en jävla dag?


Av Fia - 11 januari 2009 09:13

Vill tipsa om en bra sida: www.blodsocker.se

Där kan man skriva in sina bs värden, vad man ätit, hur mycket insulin man tagit mm. Sen så blir det en tabell över ditt bs så man får en bra överblick hur man har legat. Den räknar också ut hur du har legat i snitt.

Man kan göra så att den blir synlig för andra så om du är i kontakt med tex din diabssk så kan hon gå in på din sida och kolla hur du har legat, smart va? Sen så behöver du ju inte ta med om du skriver ner dina värden i en dagbok utan bara logga in dig på datorn när du är hos hos din diabssk/läkare.

Personligen så skriver jag inte ner mina värden i någon dagbok och jag gör ett ryck lite då och då och för in dom på blodsocker.se



Av Fia - 10 januari 2009 12:57

Nu har jag legat och sovit efter att jag körde dem till flygplatsen. Tog ett bs nu innan jag åt lunch, 13,1 :( Tror det kan bero på stress eller jag jag skyller på det iaf :p För jag blev rätt stressad imorse när jag skulle hämta dem och köra så tidigt så jag tror det ligger kvar i kroppen. Nu ska jag åka ner till stan snart och demostrera! Stoppa massakern i Gaza & Stöd Palestina!

Sen ska jag till jobbet!

Ha en bra dag!



6,2

Av Fia - 10 januari 2009 05:55

Tjohoo! Vaknade nu med ett värde på 6,2!! Ställde mig på vågen nyss, ytterliggare -1kg så totalt -2kg nu :o) Bmi på 21,3.Min målvikt är ytterligggare -2kg men jag är nöjd nu med. Jag har en tendens att gå upp & ner i min vikt, alltså mellan 1-3 kg hit & dit.

Ska köra mina svärföräldrar till flygplatsen strax. Lite avis man är på dom som ska åka iväg till värmen 1 vecka!




Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards