Alla inlägg under januari 2010

:(

Av Fia - 19 januari 2010 21:57

Ingen kommentar! Miss Bengan boys..  

Av Fia - 19 januari 2010 15:46

Är så glad!! Var nyss till vårdcentralen och lämnade massa årsprover eftersom jag ska till min diabetes läkare nästa vecka!

I december låg det på 6,4 vet ni vad det låg på nu!?

Otroliga 5,8!!!!! Det är verkligen superbra för att vara mig!! Fattar inte hur jag kan ha fått ner det från 6,4 till 5,8 på mindre än en månad! Visst, jag har verkligen kämpat och legat bättre + börjat tränat!

Så jag ser verkligen fram emot mitt läkarbesök nästa vecka då jag kommer få beröm  

Hade fått kommentarer av Tess  och Johanna i mitt förra inlägg ang. handboll! Johanna hade också spelat handboll och Tess spelar än! (ok att Tess spelade visst jag eftersom jag läst det på hennes blogg men visste inte att Johanna var gammal spelare också!) Fan vad skoj att det är så många "diabetes handbollsfantaster" man träffar i bloggarnas värld! Sen har vi ju Catta också som spelar/spelat.

Tess, jag började spela i lågstadiet och höll på till nån gång på högstadiet. Sen fick man andra intressen som killar, fester, festivaler mm så jag la av då. Sen började jag lite smått att träna igen under gymnasiet men hade ingen kondis och la ner det igen.

Sen har jag tyvärr gjort illa min handled i jobbet så jag skulle nog inte klara av att spela så mycket idag + att jag måste verkligen träna upp min kondis igen om jag skulle orka med en handbolls träning!

Jag kommer aldrig att glömma EM-finalen mot Tyskland 2002 i Globen! Jag hade biljetter till matcherna innan men hade ingen till finalen. Så jag åkte och ställde mig utanför Globen och pungade ut en hel del för en svart biljett. Men fick verkligen en skitbra plats långt fram på långsidan inne i Globen!

Vilken stämning det var där! Det blev oavgjort och förlängning, fan vilken rysare det var! Jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt där inne, så nervös var jag!

Köpte en Vranjes t-shirt därinne, får ta på mig den ikväll!

ps! ingen som vill ta en öl på nån sportbar & hejja fram Sverige? har tyvärr inga handbolls fantaster till vänner.. ds!

Av Fia - 19 januari 2010 07:38

Idag startar äntligen handbolls EM!! Sverige spelar mot Slovenien!

Här är ett fint kort på Pelle Linders från någon match..Han tittade precis in i min kamera  

Jag har vart på ett antal landskamper genom åren, har själv spelat i många år + har flera handbollstokiga släktingar som också har spelat!

 

Fan vad gött att få se lite bra handboll! Men jag måste erkänna att jag saknar både Bengan och Bengan boys och deras gurkburkar! Det var tider det! Nu låter jag som en gammal kärring men jag saknar verkligen alla gamla spelare som Hajas, Per Carlén, Tomas Svensson mfl.

Jag har ett skitsnyggt kort på mig & Bengan! Jag satt och letade efter det här i datorn men hittade det inte, kanske var innan digital kamerans tid..

Iaf så var jag & kollade på nån träningsmatch i Jönköping och gick ner och snackade med Bengan. Han blev både glad och förvånad att jag ville ha kort på honom & mig och inte grabbarna,haha.

Shit, börjar jobba snart och här sitter jag och drömmer mig bort i handbollens värld!

Hörs!!

Av Fia - 18 januari 2010 23:25

Idag har inte varit nån toppendag. Vet inte hur jag tänkte imorse eller jag tänkte inte överhuvudtaget! Glömde att ta insulin till frukosten, var allmänt stressad och hade sån hemsk huvudvärk så det enda jag tänkte på var att ta mig till jobbet.

Var upp kl 5 imorse och fick lov att ta en handduk med kallt vatten och lägga över huvudet för jag hade så ont + panodil..så jag har inte sovit så bra heller.

Men iaf så började jag bli törstig och se lite dåligt mm på jobbet under förmiddagen. Tar bs som ligger på 23 och då kom jag på att jag inte tog nåt insulin till frukosten! F-n hur klantig får man vara? Så jag tog extra insulin, fick så klart en känning efter ett tag vid lunchtid så jag köpte en vanlig sockrad cola , tog lite extra insulin för jag tänte att jag får säkert en rekyl men det slutade i ytterliggare en känning på 3,4. Köpte en kopp varm choklad och åt 2 pepparkakor. Känner mig låg fortfarande efter 1 timme, kollar bs som fortfarande ligger runt 3,5! Tar en clementin för det måste ju gå upp nån gång!

Hinner inte hem efter jobbet utan åker direkt iväg till styrelsemötet med diabetesföreningen. Slänger i mig en pan pizza precis innan mötet börjar.

Ligger helt ok under kvällen runt 8 i bs.

Nu när jag kom hem strax efter 22 (ja våra möten drar ut väldigt på tiden ibland!!) så börjar jag bråka med gubben hemma om disk, små grus i hallen mm. Vet att jag ligger lågt men går och irriterar mig på allting istället för att äta..

Tar bs 2,4 suck...bara till att äta igen. Råkar hälla ut massa mjölk, blir hysterisk på gubben min igen för att han råkade ha nåt papper på bordet där jag spillde.

Kan absolut inte vara lätt att leva med oss när vi ligger lågt och blir hysteriska över allting!   

Men han får skylla sig själv lite för han älskar att små retas med mig när jag är på det där "dåliga kännings humöret" för han tycker jag blir så lätt hysterisk och det tycker han är roligt..och då blir jag ännu argare..herregud, man skulle nästa spela in på film en sån situation,haha.

Av Fia - 17 januari 2010 19:36

I förmiddags så var jag på indoor walking. Är en rätt ny träningsform från Spanien som Friskis har börjat med. Iaf så var det j-vligt drygt men jag var så nöjd efteråt att jag klarade av hela passet, det var verkligen jättedrygt! Mitt bs låg mellan 4-6 innan, under och efter träningen. Det blev en del bananer och festis innan & under träningen för att inte få lågt blodsocker!

Just nu sitter jag och äter Gott & blandat Kola, så himla gott!

Har tänkt om mot hur jag har gjort förut med träning och mat.

Förut när jag har tränat så har jag till 99% alltid ätit hur nyttigt som helst men då har det alltid slutat med att jag frossar i mig godis mm.

Så nu gör jag så att jag tillåter mig att äta godis, muffins mm när jag känner för det. Jag tränar inte för att gå ner i vikt utan för att få upp konditionen och ev. lite muskler. Så det känns faktiskt helt ok att äta "onyttigt" fast jag har börjat träna.

Får se om jag kommer upp ur sängen imorgon för jag lär ha världens träningsvärk då, känns redan nu!

Av Fia - 17 januari 2010 13:06

Vet att man är rätt pank nu innan lön men varje krona vi skänker blir till större summor som kan hjälpa jordbävnings offren på Haiti! Jag känner mig så hjälplös men känner att jag kan bidra lite iaf.

Det finns flera organisationer man kan skänka via:

Av Fia - 16 januari 2010 21:39

Är så rastlös! Några kompisar är ute på krogen men inge kul att gå ut när man typ är pank. Gubben min har precis åkt för att jobba så här sitter jag själv.

Idag har jag rejäl träningsvärk vilket är underbart att ha!

Imorgon står jag på reservplats på indoor walking, har aldrig provat det men det verkar kul!

Mitt bs har legat helt ok idag, som mest på 11 men det fick jag ner fort.

Var och hälsade på gamla arbetskamrater så jag köpte med mig bullar och dom hade gjort kärleksmums så det var riktigt gott!

Sen kom jag hem och somnade på soffan i ca 4 timmar! Helt sjukt för jag har sovit bra hela natten så konstigt att man kan sova så mycket! Skulle bara ta en liten tupplur egentligen!


Av Fia - 15 januari 2010 21:06

Jag körde Pippi Långstrump stilen på mig själv och sa åt mig att åka iväg och träna!

Var faktiskt ett skit roligt träningspass, ska absolut gå på det flera ggr!

Men mitt blodsocker krånglade så klart. Kände att jag började ligga lite lågt innan. Kollade bs som var på 6,1. Köpte nån "vitamin dryck" med ca 21g/kolhydrater totalt. Sen i början av träningspasset så började jag se lite suddigt, så drygt! Kollade bs för säkerhets skull. 4,0 suck..bara att äta druvsocker. Tog 3 st. Fortsatte att träna. Precis innan stretchningen så kollade jag igen, samma värde, åt 3 till druvsocker. Skulle köra bil hem så det gällde att inte ligga lågt!

Nyss låg jag på 17,6   Brukar ta extra insulin efter ett träningspass, alltså det jag missat under passet eftersom jag har pumpen helt urkopplad under träning.

Men är nöjd att jag tog mig iväg och tränade själv iaf!

Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards