Alla inlägg under februari 2009

Av Fia - 16 februari 2009 12:55

Nu ska jag snart med tåget. Ska bli skönt att komma hem!

När jag kommit hem så ska jag försöka skriva oftare igen!

Mitt bs har legat rätt bra nu iaf!

Ska ta & ringa min lungläkare nu strax & höra om min prov resultat har kommit!



5,4

Av Fia - 15 februari 2009 17:47

Nyss låg jag på 5,4 i bs! :o) Känns så bra att mitt bs redan börjar ligga bra. Men jag har ju levt väldigt "onyttigt" på Gran Canaria, mycket glass, öl och drinkar. Sen så är ju inte maten den samma som man är van med så man får ju chansa med hur mycket insulin man ska ta hela tiden och då blir det tyvärr oftst för lite insulin eftersom jag inte vill få några dunderkänningar.

Av Fia - 15 februari 2009 15:25

Nu är jag hemma hos mina föräldrar. Imorgon ska jag åka hem till Gbg. Vi kom hem vid halv 3 inatt från Arlanda. Bilen hade fryst fast på parkeringen på Arlanda + att det hade blivit en stor vall med snö/is så vi kom inte ut först..haha..

 Imorse åt jag min havregrynsgröt, var faktiskt jätte gott! Har saknat den lite eller det är nog för att jag vet att jag kommer att få kontroll över mitt blodsocker nu igen.

Har lagt in några bilder:

Det fanns jättemånga sockerfria drickor, bla schweppes. Limon var jättegod & 0g/kolhydrat medans den andra var 0,2g/kolhydrat tror jag men inte lika god tyckte jag. Sen fanns det jättegoda iste på burk med inge kolhydrat i.

Bilden på fiskarna & vraket är från vår tur med ubåten!

Sen en av alla jättegoda glassar jag åt, hmm..inte konstigt att jag kanske låg högt nästan hela veckan..

Skriver mer sen!


Av Fia - 13 februari 2009 20:15

Gud vad fort veckan har gátt här nere! Har vart mellan +20-25grader här,gött! Skulle kunna stanna kvar en vecka till men vill förstás hem till min älskling som är hemma. Vad jag har saknat honom!!

Alltsá pá ett sätt är det skönt att komma hem sá jag kanske fár ordning pá mitt blodsocker! Det har legat rejält högt nästan hela veckan!

Igár kväll la´g jag pá 2,0 när jag skulle lägga mig sá jag át en liten tallrik med mjölk, cornflakes & en tesked sylt + en chokladbit pá ca 40g. Tog sen 3,5e efterát för att förhindra en rekyl tänkte jag.. Vad vaknar jag sen pá vid 3-tiden inatt, jo pá 28!!!! Alltsá jag fattar inte hur jag kunde stiga till 28!!!

Sá lite skönt ska det bli att komma hem & äta sin vanliga mat.

Idag har vi vart till Puerto De Mogan där vi bla har áktner 22m med en ubát i 40 min! Det var häftigt! Ság massa fiskar & 2 vrak. Sen har jag shoppat loss lite pá en marknad, en piercing till naveln, ett döskalle halsband a`la bling bling,haha.

Har försökt lagt in kort som jag tagit här men det vill sig inte sá jag lägger in dem när jag komme rhem.

Ha det gött!

Av Fia - 11 februari 2009 14:46

Igár brändejag mig rejält sá idag har jag vart in till en annan stad & shoppat lite. Det är verkligen varmt här nu.

Igár sá stoppade en tjej mig här pá hotellet. Hon pekade pá mina byxor & jag fattade typ ingenting först.. Men dá visade hon sin accu-check spirit pump som hon hade. Hon hade sett min slang. Sá pumparna förde oss samman,haha. Hon var frán Tyskland. Lite kul att man fár kontakt med andra diabetiker.

Min syrra & hennes familj är nere pá stranden nu, ska gá dit om ett litet tag.

Igár kväll fick jag en sán där vidrig känning, var typ nästan helt väck,ville bara áka hem..Mádde illa & trodde att jag skulle spy men gjorde aldrig det som tur var.

Men annars är allt toppen här!

Ha det gott!

Av Fia - 9 februari 2009 21:15

Hej pá er!

Skickar er en solig hälsning frán Gran Canaria! Det ar sá skönt att fá lite sol & värme!! Idag har jag legat pá stranden & njutit av solen.

Har hittat massa light drickor som inte finns hemma i Sverige :o) Sen blir det en hel del öl här..

Ha det gött i kylan :p

Av Fia - 6 februari 2009 20:03

Ja nu har jag suttit på ett jäkla tråkigt tåg i många timmar. Men jag fördrev tiden med massa desperate housewifes avsnitt :o)

Inatt vid 2 tiden åker vi till Arlanda, sen blir det flyget till Gran Canaria!!!

Det ska bli så skönt! Det första jag ska köpa ärnog sån där god öl som mina svärföräldrar köpte med sig från Kanaroeöarna för nån vecka sen, ni vet dom som det bara var 0,9% alkohol i (dom råkade köpa lättöl med sig..) men jag ska nog köpa starköl. Fast dom lättölen var supergoda & krävde en hel del insulin :p


Ha det så gött i kalla Sverige ;)




Av Fia - 6 februari 2009 11:59

Ska försöka skriva ner lite fort om mitt besök hos dietisten & diabssk.

Jag hade ju dragit ut från blodsocker.se mina värden och allt annat. Så jag visade dem för min dietist & så snackade vi lite kring hur viss mat kan påverka bs, ja det vanliga. Men hon var nöjd över att jag har börjat äta mer hemmagjord mat, gröt till frukost och att jag äter lite mer regelbundet.

Sen var jag till diabssk. Mitt Hba1c var 6,1 så det hade gått ner med 0,1..Men det är ju bara de senaste ca 1,5-2v som jag verkligen har pressat bs så om jag fortsätter så kommer det att synas på nästa Hba1c :o) Min diabssk tyckte det verkligen såg bra ut med mina värden på sista tiden! Hon verkade rätt fascinerad iaf!

I Sverige så finns det bara ca en handfull människor som har senosrerna utskrivna till Paradigm Real time och då är det verkligen personer som har stort behov av dem. Känner att jag inte tillhör dem så jag nöjer mig med att ta mitt bs som vanligt..

Fick ett nytt klipps till min pump, ett genomskinligt som jag kan ha i jeansfickorna, är så lätt att pumpen åker ur fickan när man tex sitter på toaletten. Sen fick jag ett nytt fodral till min bs mätare. Valde ett gult så jag ser fodralt lättare i min svarta handväska. Ibland får jag leta ihjäl mig efter det svarta fodralet!

Sen babblade vi på om allt möjligt!

Nu ska jag snart till centralen!

Ha det gott!


Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards