Alla inlägg den 22 juni 2010

Av Fia - 22 juni 2010 16:00

Kanske låter fjantigt men nyss så slängde jag en halv påse chips eller rättare sagt jag tömde den rakt i soporna så jag inte skulle kunna ångra mig! Jag var såå sugen på chips men visste att om jag skulle börja äta så skulle jag antagligen ha ätit upp alla!

Så jag tog mitt förnuft (det lilla man har  ) och slängde allt chips! Annars hade jag säkert legat högt till kvällen/natten. Tycker det kan vara lite svårt ibland att få till ett bra bs efter chips.

Så nu sitter jag här och äter ris, kokta grönsaker och qurnbitar i kantarell sås, mycket bättre och nyttigare!

Jag måste börja skärpa till mig för 1000de gången med vad jag stoppar i mig!

Men vill vara tydlig med att jag anser att jag som person med min diabetes kan äta vad jag vill bara jag kompenserar med insulin vilket inbland kan vara lite svårt att pricka in rätt! Så jag hatar när folk skriver att dom har "syndat" och tex. ätit tårta eller godis. Varför ska vi känna att vi syndar då?

Man måste ju testa sig fram. Äta, ta insulin, kolla blodsockret. Blev bs högt så ta lite mer insulin nästa gång, blev det lågt, ta lite mindre! Men sen beror det ju på dagsformen också vilket har en stor inverkan på ens blodsocker.


Visst ser dom goda och söta ut? Köpte dom aldrig men åt en massa annat osunt i USA. Men nu ska jag äta mer nyttig mat men ibland måste man få unna sig någon gott också!

Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards