Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010

Bullshit!!!

Av Fia - 24 augusti 2010 20:29

Blir såååå förbannad på tidningar som har med artiklar där det står tex. "ät som aporna dvs. blad och bli frisk från sjukdomar som: diabetes, astma och cancer!!!"

Hur fan kan man gå ut i en stor tidning och lägga ut en sån artikel??

Så här står det b.l.a i artikeln:

"–Jag har tagit emot hundratals brev från anhängare som berättat hur de tillfrisknat från ett stort antal sjukdomar såsom astma, diabetes och till och med cancer. Jag kan inte garantera att den här dieten ensam står för tillfrisknaden, men människor blir friska snabbare med min kost, berättar hon entusiastiskt."

Ni kan läsa den här

Jag tänker maila reportern och ifrågasätta hennes artikel! Hoppas ni gör det med!

Då jag anser att den lurar folk och personer som tex. nyss har fått diabetes kanske tror på sån här smörja tyvärr..



 
 
camilla

camilla

24 augusti 2010 22:41

Nu blir jag också arg. Ska också maila reportern!

http://www.camilladiabetes.blogg.se

Fia

25 augusti 2010 06:45

Bra! Jag mailade henne igår, ska bli spännande att se om hon svarar! Tänk vad många "okunniga" som läser hennes artikel kan tro att ma kan bota eller bli bättre i sin diabetes pga. den här Veronica som säger att människor blir snabbare friska från sina sjukdomar eller t.o.m friska!!!???

 
Nina

Nina

27 augusti 2010 10:07

En bekant till mej kom fram och gjorde reklam för HFLC (high fat low carb), eftersom en LÄKARE i TV hade sagt att diabetiker kan bli helt insulinfria med dieten! Sedan när klarar en människokropp sig helt utan insulin? Grrr.

http://www.livetmeddiabetes.blogg.se

Fia

27 augusti 2010 19:45

Nä precis, vilken kropp skulle klara sig helt utan insulin? Ja det kan man fråga sig. Blir så trött(ursäkta om jag låter negativ) men det är så mycket artiklar i tidningar, på forum mm om hur man ska äta för att slippa ta insulin om man har diabetes! Jag tycker det är farligt när de går ut så hårt med t.e.x LCHF kost eftersom det finns människor med noll koll om diabetes som bara tror att det gäller att äta efter det så blir man frisk..

 
Ingen bild

Mary

27 augusti 2010 13:59

Alltså, det är inte det att jag inte håller med mig. Men tror ändå hon åsyftar diabetes typ 2 där du, om du har "tur" faktiskt genom endat kostförändringar kan "tillfriskna". Men du tillfrisknar ju endast i den mån att du blir symptomfri och får ett normaliserat hba1c, dom det kallas, så länge du äter en viss kost och rör på dig. Os typ 1-or hjälper det föga. Artikeln är vilseledande och dålig, det håller jag med om. Och det journalisten har dåligt omdöme och är ansvarslös..men trorändå det är den typen av diabetes (som ps, inte ens är släkt med diabetes typ 1..blir så trött på alla som tror det)de syftar på.

Fia

27 augusti 2010 19:43

Ja det jag blir förbannad över att det endast står "diabetes". Även om det skulle stå att det gäller typ2:or så finns det även 2:or som måste ta insulin. Känner typ 2:or som har insulin och jag kan med all säkerhet säga att dessa personer inte skulle kunna "tillfriskna" med hjälp av denna kosten. Så såna här artiklar som okunniga journalister skriver ger jag inte mycket för!

 
hanna

hanna

27 augusti 2010 16:26

heeey jag gillar din blogg!

http://www.metrobloggen.se/hannasegfelt

Fia

27 augusti 2010 19:40

Skoj! Hoppas du fortsätter att kika in här! :)

 
Ingen bild

M

28 augusti 2010 21:07

Nä fy f*n för såna artiklar! Läste häromveckan i en lokaltidning om LCHF där det också står att denna diet botar diabetes. Jaså? De typ 1:or jag vet som äter LCHF får ta insulin, de påstår att de har mindre blodsockersvängningar men det kan man nog härleda till att de aldrig lärt sig dosera insulinet efter vad de äter MEN insulin får de minsann ta.

LCHF liknande dieter var vad man ordinerade typ 1or innan insulinet kom och hur många typ 1or överlevde? Ingen!!!! Det är ju nämligen så att ALLA, även de som äter LCHF har blodsocker (för koppen omvandlar själv protein mm till glukos) och vad krävs för att blodsockret ska ta sig ut från blodbanan till cellerna? Svar INSULIN.

Det är banne mig dags att byta namn på nån av sjukdomarna. Man ska inte kunna blanda i hop dem på det här sättet. Sjukt less på alla som tror att man kan bli frisk från typ 1 och inte lär sig skillnaden mellan typ 1 och 2 (som faktiskt är ganska markant). Bra att ni mailat, ska också ta och göra detta!!!!

Fia

28 augusti 2010 21:13

Ja det är "farligt" när typ 1 och typ 2 gång på gång förväxlas! Blir så trött på att förklara gång efter gång att jag har typ1, kan alltså inte bli "frisk" genom att äta efter t.ex LCHF.
Bra om du också mailar! Jag har inte fått tillbaka någon respons alls! Dåligt av reportern!

 
Ingen bild

Tristan

31 augusti 2010 14:08

Slarvig med begreppen - Ja. Bullshit - Nej!
Har själv varit i kontakt med flera personer som efter att ha gått över till LCHF numera kan klassa sig friska från Diabetes typ 2. Visst är det annorlunda för typ 1 men att begära att man ska börja förklara skillnaderna i en artikel som handlar om Raw Food är definitivt att begära för mycket. Personerna har ju de facto blivit friska från Diabetes.

Fia

1 september 2010 11:52

Jag personligen som lever med typ 1 diabetes vet hur okunskapen tyvärr är bland människor. De tror att bara jag äter rätt och motionerar så kan jag bli frisk..Därför tycker jag det är väldigt viktigt som i den här artikeln att man skriver om vilken diabetes det handlar om.
Sen finns det även typ 2:or som både har långtidsverkande och korttidsverkande insulin och som inte heller skulle kunna sluta med det pga. kosten. MEN! Kosten har självklart betydelse och kan hjälpa en att minska på insulinet!

 
Ingen bild

Carina

3 februari 2011 10:36

Jag gick in på den här sidan för att jag trodde jag skulle finna någon som hade följt dieten utan några som helst positiva resultat, för kritisk som jag är vill jag höra bägge sidor av en intressant sak. Men jag får visst fortsätta leta för här finner jag bara folk som skriker nej! utan att ens ha provat. Varför inte bara prova istället för att vara så negativ? Så länge det finns riskfria saker att prova så är det väl bättre att göra det än att bara gå omkring och vara sjuk. Det är de som har provat som skriker ja! och de som inte provat som skriker nej!. Underligt.

Fia

5 april 2011 20:26

Men tycker du inte att det är lite märkligt att man ska bli frisk från sin diabetes när ingen forskare hittills har hittat något botemedel för typ 1 diabetes?
Därför blir jag upprörd över sån här smörja och lureri!
Visst, jag kan testa att äta efter den här modellen och sluta med mitt insulin! Men seiöst, tror du jag skulle överleva? Nix!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fia - 17 december 2010 06:29

Hädanefter kan ni hitta mig på: http://insulinbella.wordpress.com/ Kände att jag ville göra en snyggare och roligare blogg + utan reklam! Men den nya är fortfarande inte klar i utseendet mm. Så jag håller på att ändrar fram och tillbaka med ...

Av Fia - 15 december 2010 15:08

Idag skulle vi ocg käka julbord med jobbet. Innan hade jag legat på 21 i mitt blodsocker och det hade bara gått ner till 18,9 då vi skulle iväg och käka. Ni som har diabetes vet hur "trevlig" man kan bli när man ligger högt..Jag blir jätte irrite...

Av Fia - 13 december 2010 17:48

Håller på att springer mellan tvättstugan fram & tillbaka. Känner att jag ligger lågt när jag kommit upp i lghten. Och jag tar en av gubbens redbull för att få upp blodsockret! Kors i taket! Man kan visst lära "gamla hundar att sitta" Jag har ju en...

Av Fia - 12 december 2010 09:17

I fredags åkte jag till min kompis och sov kvar där. Kollade idol finalen och drack lite glögg som jag hade tagit med. När jag var på bolaget senast så såg jag Tindras glögg utan tillsatt socker dvs endast 5g kolhydrater per 1 dl. Så jag köpte en...

Av Fia - 8 december 2010 14:57

Var till min lungläkare idag. Jag har eller är ju extremt trött än. Jag ska ju utredas mer om det är struma jag har. Men min lungläkare sa att det kan vara Sarkoidosen för den kan ge en extrem trötthet. Men han ska göra vidare utredningar med mig...

Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards