Alla inlägg under november 2009

5,4

Av Fia - 12 november 2009 07:35

Just nu mår jag så bra! Vaknade med ett blodsocker på 5,4! Kan inte fatta att man kan göra det..men nu har jag själv så bra värden på morgonen! Jobba dagtid är det perfekta för mig!

Ha en bra dag!

Av Fia - 9 november 2009 15:38

Mår fortfarande dåligt. Jag mår illa, är totalt slut i kroppen. Tog bussen in till stan för att fixa ett ärende men sen fick jag åka hem på en gång. På bussen hem började jag må så illa, kollade bs 5,4 så det var nog på väg ner så jag började knapra druvsocker & ringde gubben min som fick komma och möta mig. Ibland blir jag rädd att jag bara ska ramla ihop ute så det är skönt att ha någon som möter upp en. När jag kom hem kutade jag in på toa för jag mådde verkligen illa men det kom inget. Orkar inte må så här!!

Ikväll skulle jag på styrelsemöte med diabetesföreningen men har mailat hur jag mår och jag antar att de förstår migFlört

Nu ska jag ringa och bjuda hem mig på middag hos mina svärföräldrar för gubben jobbar nu.

Av Fia - 9 november 2009 09:44

Vaknade inatt i nåt konstigt känning tillstånd. Lyckades få i mig 3 druvsocker som låg på sängbordet sen deckade jag. Har sovit väldigt oroligt och drömt massa konstigt också. När jag vaknade nu på morgonen låg jag på 4,3 i bs så jag undrar hur lågt jag var nere på inatt?

Min kropp känns helt mörbultad, är helt slut. Hatar när jag mår så här, hatar min diabetes, varför kan jag inte få vara frisk??

Jag skulle ha åkt iväg nu på morgonen till kontoret(där jag har praktik) och satt mig och skrivit på mitt skolarbetet men men.. Min hjärna är inte i form så att säga.


Av Fia - 8 november 2009 16:38

Ja jag vet att jag är tjatig om denna svininfluensa vaccination! Idag står följande i expressen:

Vilka grupper behöver ta två doser?
o Barn 3–12 år. De har inte mött liknande virus tidigare och har inget immunförsvar för detta.
o De som tillhör riskgruppen med sänkt immunförsvar, de som till exempel har hiv eller får cellgifter. Två doser behövs. på grund av det nedsatta immunförsvaret.
Vilka grupper behöver inte ta en andra dos?
o Gravida.
o Friska från 13 år och uppåt.
o Riskgruppspatienter med friskt immunförsvar.


Jaha så då får jag väl gå till vårdcentralen i veckan som kommer då och ta min andra spruta. Eftersom jag äter immunnedsättande mediciner (cellgifter) så är det väl bara knalla dit då.. Jag som hade hoppats att det h

ade räckt med en! Men då behöver alltså inte personer med diabetes som är friska i övrigt ta den andra sprutan då?


Idag har jag förresten vart ute & rastat världens sötaste hund,Max. Han är en blandning mellan papillion och chihuahua. Så underbart söt och kaxig liten hund! Det mest fantastiska med honom är att karln min verkar tåla honom! Han är annars super allergisk mot djur! Han tål inte marsvinen heller men dom gör jag mig inte av med! Han kan inte klappa dem, har dom vart uppe i soffan & sprungit omkring så känner han av det..Så det är fascinerande att han hittills inte känt av Max nånting!


Av Fia - 6 november 2009 23:52

Måste ju lägga in min blodsockerkurva för idag! Är faktiskt kul att bara lägga in värdena nu när jag har börjat fått ordning på dom igen! Alltså som idag, det är verkligen super bra värden för mig! Är riktigt stolt! Ska försöka tigga till mig ett Hba1c när jag ska på ögonbottsfotograferingen i december. Det måste ha gått ner!

11:10 
9.5 mmol/l 


12:25 
11.1 mmol/l 


14:00 
5.1 mmol/l 


18:15 
7.8 mmol/l 


22:45 
5.7 mmol/l 


Av Fia - 6 november 2009 12:25

Var till vårdcentralen idag. Passade på att fråga om vi i riskgruppen behöver ta den andra sprutan eftersom det har gått 3v för mig på måndag. De får besked i nästa vecka om vi i riskgruppen behöver den andra sprutan eller ej. Så de bad mig att avvakta tills dess.

Hoppas det räcker med en spruta! Jag ska ju ta den vanliga influensa vaccinationen som jag tagit de senaste åren också så jag tycker det får räcka med dom!

Av Fia - 5 november 2009 22:30

Ja jag har tänkt så de senaste dagarna.. Det är rätt fantastiskt att något dåligt kan för något gott med sig.

Jag har praktik nu eftersom jag läser min sista termin. Jag hade möte med min chef för några dagar sen ang. min arbetssituation. Han skulle ju leta efter ett dagtidsjobb till mig. Så nu hade han fixat ett vikariat åt mig! Jag ska stötta upp pedagogerna på utvecklingsenheten i några månader! Detta är ju ett drömjobb för mig! Lilla jag på ett kontor, det är verkligen något stort för mig! Så ang. det med att något dåligt för något gott med sig så menar jag att jag tror inte jag hade fått chansen till detta vikariat om jag inte hade fått min lungsjukdom. Det var först nu som jag har insett att jag kan inte fortsätta jobba oregelbundet. Jag måste ta vara på mig, sträva mot ett bättre blodsocker, ha ett lugnare jobb med mindre stress eftersom stress gör min lungsjukdom sämre. Just nu mår jag väldigt, väldigt bra mot vad jag gjort på väldigt länge!

Presentation

Omröstning

Vad är du mest rädd att få för komplikation? OBS! Man behöver inte få någon komplikation alls av sin diabetes!Är bara nyfiken!
 Nedsatt syn/förlora synen
 Amputera
 Njurförändringar
 Hjärt&kärl förändringar
 Annat

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards